Rakkaudesta koiriin tarjoaa koira-alan konsultaatiopalveluita, neuvoja, tukea päätöksiin, apua kirjallisiin töihin, virallisten asioiden selvittämiseen ja käytännön tilanteisiin kaikissa koiriin liittyvissä asioissa.

Tässä muutamia esimerkkejä tilanteista, joissa pystyn sinua auttamaan:

 

1. KOIRAN HANKINTA

Koiran hankinta on iso asia, joka sitoo vuosiksi eteenpäin. Tämän vuoksi koiraa hankkiessa onkin oltava tarkkana, osattava kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin ja selvittää asioita kriittisesti. Nykymaailma on raakaa, kenenkään ei pidä ryhtyä sairaan pennun pelastajaksi vaan itselle pitää aina valita se paras ja tervein vaihtoehto. Koiraa hankkiessa pitää osata vaatia oikeita asioita esille tuotavaksi ja pitää pää kylmänä suloisten pentujen kurkkiessa pentulaatikosta. Ensimmäistä pentuaan hankkivan on ehkä vaikea tietää mitä kaikkea pitää muistaa kysyä ja huomioida. Pöytään lyödyt vanhempien terveystulokset voivat näyttää siltä, että paperia on paljon ja kaikki on ok, mutta sisältö pitää myös osata tulkita ja ymmärtää mitä papereissa oikeasti kerrotaan. Eri roduilla on omat vaatimuksensa terveystulosten suhteen ja tutkimustuloksia pitää osata tulkita myös kyseisen rodun vaatimusten suhteen oikein.

Koiran hankkijoita on kahdenlaisia. Toisille koira on pitkäaikainen haave ja täydellistä hetkeä pennun ottamiselle on odotettu ja suunniteltu kauan. Tällaisille ihmisille on yleensä myös selvää minkä rotuinen koiran tulisi olla ja mitä kaikkea sen kanssa tultaisiin harrastamaan. Kun hetki on käsillä tai yleensä jo hyvissä ajoin alkaa sopivan kasvattajan ja pentueen etsintä.

Toisille koirakuume iskee yhtäkkiä ja pentu olisi saatava heti. Tällöin kannattaa kaiken intoilun keskellä kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään koiran ottamista ja sen mukanaan tuomia asioita. Jos tarkan harkinnan jälkeenkin olet vielä sitä mieltä, että nyt jos koskaan on hyvä hetki ottaa pentu ja olet valmis sitoutumaan koiraan vuoksiksi eteenpäin, niin ei kun tuumasta toimeen! Sinulla on varmasti jonkinlainen mielikuva siitä olisiko koira iso vai pieni, lyhytkarvainen vai pitkäkarvainen ja millainen luonne sillä tulisi olla. Haluatko aktiivisen harrastuskaverin vai rauhallisemman kaverin kävelyille ja koti-iltoihin seuraksi. Rotua ei kannata koskaan valita sen perusteella, että löytää pentueen joka on heti luovutusikäinen. Ihminen on kärsimätön kun saa jotain päähänsä, mutta siitä huolimatta rotu tai ainakin muutama eri rotuvaihtoehto kannattaa päättää ensin ja alkaa sitten vasta etsimään pentueita.

Jos tuntuu, että siitä omasta rodusta ei ole varma, autan mielelläni punnitsemaan eri vaihtoehtoja tai etsin sinulle sopivan rodun toiveidesi perusteella. Yhdessä voimme käydä myös tutustumassa eri rotuihin ihan luonnossa eli voin järjestää vierailun esimerkiksi kasvattajan luokse, jolla on tietenkin se paras tieto omasta rodustaan.

Autan mielelläni sopivan kasvattajan ja pentueen valinnassa. Yhdessä voidaan tutkia vanhempien sukuja ja puntaroida omaan käyttötarkoitukseesi sopivan pentueen valintaa. Usein pennunhankkija on niin innoissaan, että ulkopuolisen havainnot hyvistä ja huonoista asioista ovat tervetulleita, jotta saavutetaan hyvä lopputulos pennun valinnassa.

Kun sopiva kasvattaja ja pentue on löytynyt, täytyy löytää suloisten pentujen joukosta se itselle sopivin pentu. Aina pentua ei pääse valitsemaan, koska jonkunhan täytyy olla valmis ottamaan myös se viimeinen, mutta ei välttämättä yhtään sen huonompi pentu. Jos olet hyvissä ajoin liikenteessä, pääset laatikon reunalle ensimmäisten joukossa valitsemaan omaa pentuasi. Moni sanoo, että valitsee ehdottomasti sen joka tulee ensin luokse. Ei välttämättä huono valinta sekään. Pentujen kasvattajaa kannattaa kuunnella, koska hän on se ihminen joka on viettänyt eniten aikaa pentujen kanssa ja osaa varmasti kertoa pentujen luonteista ja eroista eniten. Kerro siis kasvattajalle millaiseen kotiin koira olisi tulossa niin hän osaa auttaa oikean pennun valinnassa. Pennun valintaan on olemassa myös erilaisia pentutestejä, joissa tarkkaillaan pentujen käyttäytymistä eri tilanteissa ja tulosten perusteella arvioidaan pennun luonnetta ja käyttäytymistä isompana. Pentutestin tekee pennuille vieras ihminen ja sitä voidaan analysoida yhdessä kasvattajan ja pennunostajan kanssa ja verrata tuloksia kasvattajan omiin havaintoihin. Autan halutessasi pennun valinnassa, testaan pentueen ja tulosten ja muiden havaintojen perusteella päätämme yhdessä mikä pentu olisi sinulle sopivin.

Autan mielelläni myös pennun kasvatukseen liittyvissä asioissa. Moni miettii sopivaa harrastusta koiran kanssa, voin kertoa eri harrastusmahdollisuuksista ja etsiä kanssasi esimerkiksi teille sopivaa treeniryhmää lähialueeltasi.

 

2. PENTUJEN SUUNNITTELU JA OMAN KOIRAN PENNUTUS

Haluaisitko teettää koirallasi pennut? Uskon, että moni unelmoi ja suunnittelee mielessään pentuja omalle maailman parhaalle koiralleen, mutta ei uskalla lähteä toteuttamaan sitä yksin.

Tarjoan neuvontaa ja käytännön apua pentujen suunnittelussa. Selvitän puolestasi huomioon otettavat pentujen rekisteröintiin liittyvät rotukohtaiset ehdot.

Avustan sinua sopivan uroksen etsinnässä ja valinnassa.

Voin olla mukana astutuksessa ja myöhemmin synnytyksessä. Astutustapahtumista minulla on kokemusta useammasta kymmenestä. Samoin erilailla sujuneista synnytyksistä on kokemusta erikokoisten koirien kanssa. Jokainen koira on yksilö, toisilla nämä asiat sujuvat luonnostaan, toiset vaativat enemmän ihmisen apua ja panostusta. Etukäteen on vaikea tietää miten asiat etenevät, joten kaikkeen on syytä varautua.

Neuvon mielelläni pentujen hoidossa ja hoitoon liittyvissä tärkeissä asioissa. Halutessasi voin hoitaa pentujen markkinoinnin ja myynnin sekä hoitaa pennuttamiseen liittyvät paperityöt Kennelliittoon sekä uroksen omistajalle. Pentujen mukaan uuteen kotiin annetaan yleensä kattava pentupaketti, jossa on tärkeää tietoa pennun uudelle perheelle. Voit ostaa minulta valmiin oman rotusi tiedoilla kootun paketin, jonka luovutat pentujen mukana uuteen kotiin.

 

Omistatko kivan uroksen, jota haluaisit tarjota jalostuskäyttöön? Kysy lisää niin opastan eteenpäin!

 

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti mitä tahansa koiriin liittyvää mietitkin. Voit valita tarjoamistani palveluista vain joitakin tiettyjä tai sitten esimerkiksi täyden tuen koko matkalle pentujen suunnittelusta uuteen kotiin luovuttamiseen saakka. Hinnat ovat kohtuulliset, joten älä jää yksin vaan kysy apua ajoissa!

Lisätietoja ja tarjouspyyntö haluamistasi palveluista puhelimitse 040 8232585 tai sähköpostilla [email protected]